2019 Yılında Türkiye Bitcoin Borsaları

2019 bitcoin

Kripto para birimleri, geçen yıl büyük bir düşüş yaşadı, ancak bitcoin ve diğer kripto para birimleri hala yatırımcıların göz bebeği durumunda. Kripto paraların bu popülerliğinden dolayı ortaya bir sürü kripto para borsası türedi. Peki bunların hangisi bizim için iyi? Aşağıdaki kılavuz, en iyi kripto para birimi borsalarından bazılarını ve her bir borsa için bazı özellikleri listeler.

Kripto Para Birimi Borsası Nedir?

Bir kripto para borsası, kripto para birimlerinin alım, satım ve takas işlemleridir. Bu, kullanıcıların “fiat para birimleri” olarak adlandırılan geleneksel para birimleri veya başka dijital para birimleri kullanarak kripto para birimleri satın alabileceği anlamına gelir.

Farklı kripto para birimi borsaları, farklı kripto para birimi türleri sunabilir, farklı terimler, politikalar, ödeme yöntemleri ve ücretler alabilir. Dahası, bazı kripto para birimi borsalarının coğrafi kısıtlamaları olabilir.

Buna ek olarak, bazı borsalar, basit arayüzleriyle insanların daha fazla beğenebileceği bir arayüz sunuyor. Güvenlik, kullanıcı dostu olma, işlevsellik ve tasarım, borsanın size en iyi şekilde uyması için önemli bir rol oynayabilecek faktörlerdir. Genel olarak, kripto para birimi borsaları aşağıdaki tiplere ayrılabilir.

Fiat Borsası

Bir fiat borsası, kullanıcıların geleneksel, devlet tarafından verilmiş para birimlerini kullanarak, örneğin ABD doları, Türk Lirası, avro yada sterlin gibi geleneksel para birimleri ile kripto para birimleri satın almalarını sağlayan bir işlem platformudur.

Kripto Para Birimi – Kripto Para Birimi Değişimleri (C2C)

Bu tür bir değişim, yalnızca kripto para birimleri kullanılarak taraflar arasındaki ticareti kolaylaştırır. Örneğin, Bitcoin varlıklarını Ethereum ile takas etmek isteyenler bunu bir C2C takası kullanarak yapabilirler.

Gobaba

Birleşik Krallık merkezli Gobaba, Türkiye’deki tartışmasız en güvenilir kripto para birimi değişim platformlarından biridir.. Ticaret platformu toplamda 140 farklı ülkede kullanıcıya sahiptir ve yaklaşık 16 bin kullanıcı tabanına sahiptir. Servis ayrıca sezgisel ve basit bir kullanıcı arayüzü sunar.

Ayrıca, kullanıcılar kripto para birimleri almak veya satmak için birçok farklı yöntem arasında seçim yapabilir. Örneğin, kripto para birimi değişimi kullanıcılara PayPal, kredi kartı veya banka havalesi yoluyla ödeme yapma seçeneği sunar. Tam olarak alımların nasıl yapıldığı, nerede yaşadığınıza bağlı olarak biraz farklılık gösterir.

Gobaba, ilk kez kripto para birimine girmek isteyenler için mükemmel bir seçimdir. Sadece 10 TL gibi bir fiyatla sizde kripto para dünyasına adım atabilirsiniz. Hizmetin tasarımının anlaşılması oldukça kolaydır ve kullanıcı doğrulaması hızlı bir şekilde yapılır. Platform ayrıca %0.02 lik nispeten düşük işlem ücretleri sunuyor

2019 yılında kripto para analistlerine göre Bitcoin fiyatları tekrardan yükselişe geçecek. Eğer bu olay gerçekleşirse şu zamanlarda Bitcoin’in dibe vurduğu zamanlarda Bitcoin alanlar bir hayli kâra geçecek gibi duruyor.

Bir cevap yazın