2019 Yılında Öne Çıkması Beklenen Kripto Paralar

bitcoin piyasası

2019 senesine şunun şurasında 1 aydan az bir vakit kalmışken bu senenin kripto para dünyası açısından geçen sene sonuna kıyasa tezat oluşturabilecek şekilde sonlanması mümkün gözüküyor çünkü blockchain hiç olmadığı kadar hükümetlerin dikkatini çekiyor ve tahkike maruz kalıyor aynı zamanda altın yıl 2017’deki astronomik artışların ardından gelen bir “normalleşme”, sakinleşme dinamiği de piyasaları sarmış durumda.

Öte yandan bu şartlar blockchain kavramına daha lümeni yüksek bir ışık tutarak netleşmiş bir görüntü çizilmesinin, piyasada daha sıkı tutunabilmesinin önünü açıyor. Böylesi bir iklim ise hem Bitcoin 2019, hem de diğer mevcut ve yeni kripto paraların 2019 takvimleri açısından harika olasılıklardan küçük kesitler sunuyor. Kripto para pazarı istikrarını oturttukça medya döngüsü de vites değiştiriyor, düzenleyici makamlar daha net tablolar çiziyor, bu da blockchain’i yeni sulara yelken açtıracak projeler için kusursuz bir rönesans ortamının şartlarını temin ediyor.

Bitcoin 2019 Yılı Tahminleri

Aylarca stabil ve durağan bir görüntü çizdikten sonra 2018 Kasım ayı içerisinde Bitcoin başta olmak üzere kripto paralar genel bir değer kaybı yaşadı. Piyasayla yeni yeni ilgilenmeye başlayanlar için ürkütücü bir gelişme gibi olsa da bu, gerçeklik bize kripto paraların döngüsel iniş çıkışlarının bir başka döneminden bahsediyor sadece. Kripto para kümesi tekrar değer kazanacak, bugüne kadar hep böyle oldu. Asıl soru bu neden olacak – sıradaki boğa piyasası trendini tetikleyecek olan ne olacak? Bu bağlamda en olası üç senaryodan bahsediliyor.

Boğa piyasası trendinin tekrar oluşması için geniş kapsamlı bir sinyalin ortaya çıkması gerekiyor. Bitcoin ve diğer kripto para ailesinin finans piyasasında ortalığı karıştırabilen varlıklar olduklarına dair niteliklerini tekrar gözler önüne koyabilecek şeylerin ortaya çıkması elzem – ki daha geniş kaynaklardan likidite sağlansın ve yatırım portföylerinde “olmazsa olmaz” titriyle yerlerini sağlamlaştırsınlar. Bahsettiğimiz üzere böylesi en muhtemel üç gelişmeden ilki tahvil tokenlerinin ortaya çıkışı.Tahvil tokenleri, şirketlerin yatırımcılardan, tamamen regüle edilen “dijital hisseler” çıkararak düşük maliyetli ve yatırımcıya güvence sunan yeni bir fonlama yöntemi. Yasalarla uyumlu  fakat aynı zamanda blockchainin getirdiği bütün yenilik ve heyecanı da beraberinde getiren bu dijital fonlama yöntemi, dev kurumsal şirketlerin kripto para dünyasına fon akıtmasıyla zıplamayı tetikleyecek sinyalin düğmesine basabilir tahmini yapılıyor. İkinci sıçrama tahtası olarak da New Yok Borsası gibi çoğu başka borsanın da sahibi olan ICE’ın bir girişimi olan Bakkt sayesinde federal seviyede regüle edilen bir kripto ekosistemi kurularak hem kişisel hem kurumsal yatırımcıların verimlilik, güvenlik ve fayda odaklı katılımlarının sağlanması geliyor. Projenin arkasında Microsoft, Starbucks ve Boston Consulting Group gibi devlerin bulunduğunu not edelim. Üçüncü senaryoda ise ABD’nin SPK’sı diyebileceğimiz SEC kurumunun Bitcoin Borsa Yatırım Fonu onayını vermesi yer alıyor. Bugüne kadar SEC’in red ettiği başvuruların bu sefer onaylanması halinde Bitcoin uluslarası büyük borsalarda erişilebilir hale gelecek, 401k ve diğer emeklilik sandıklarınca, aynı zamanda benzeri portföy yatırım opsiyonlarınca entegrasyonu kolaylaşacak. BYF onayıyla yatırımcılar Bitcoin adresleri arasında dolanmaktan kurtulacak, büyük bir yük omuzlarından kalkmış olacak.

Özetlemek gerekirse 2019 kripto para yorumları uzun bir sükuneti takip eden düşüşün arkasından gelecek sıçrama beklentisi ekseninde şekilleniyor ve Bitcoin 2019 takvimi, kripto para kuzenlerinin olduğu kadar yoğun ve, beklenti öyle ki, kazançlı geçeceğe benziyor.

Bir cevap yazın